Søk beste lån uten sikkerhet med disse tipsene!

Søk beste lån uten sikkerhet med disse tipsene! post thumbnail image

Et forbrukslån er et lån som er fleksibelt og ikke trenger noen form for sikkerhet på forhånd. I vanlige lån trenger man ofte å stille hus, hytte eller andre eiendeler som sikkerhet for å få lånet. Dette trengs ikke med et forbrukslån, og man kan bruke det til hva man vil. Kravet bankene stiller er ofte en litt høyere rente og et tak på lånet som er mindre enn et huslån.

Lån uten sikkerhet er veldig populært i dag. Det er mange tusen nordmenn som benytter seg daglig av både forbrukslån og kredittkort. Det er ikke alle som klarer å spare opp mye penger til ett formål. Derfor kan lån være en fin måte om man skulle ønske å pusse opp huset, reise på den ferien man alltid har ønsket eller kjøpe seg ny mobil. Noen forbruksvarer går i stykker og må erstattes raskt. Da kan lån uten sikkerhet være en smart løsning.

Husk at man må la effektiv rente avgjøre

Mange banker reklamerer med forbrukslån med veldig lav nominell rente. For de fleste ser dette veldig fint ut. Problemet er at det er ikke den nominelle renta man må se på. Det er den effektive som betyr noe. Den effektive renta er den renten man egentlig må betale. Denne kan ofte være skjult i liten skrift og være vanskelig å finne. Dette er uten tvil noe som er verdt å lete etter.

Det er mange som går i fella og bare kikker på nominell rente. Ofte er grunnen til dette at de ikke vet at det er den effektive renta som betyr noe. I tillegg kan mange banker lokke med lave nominelle renter, men også ha etableringsgebyrer og faktureringsgebyrer som totalt sett gjør den effektive renta ekstremt høy. Dette er noe man må virkelig sette seg inn i for å finne lånets egentlige kostnad.

Bankens beste rente trenger ikke være den man får

Hver gang man sjekker ut forbrukslån ser man at bankene kan reklamere med veldig lave renter. Dette er ofte brukt som et lokketilbud og trenger ikke være den renta man faktisk får på sitt lån. Veldig mange av de som tar et forbrukslån har ofte for dårlig tid og har ofte lest seg for lite opp om banken de søker hos. Dette kan resultere i at de biter på lokketilbudene, men deres egentlige rente blir høyere.

Dette kan man finne ut av ved å gjøre noen enkle grep. At noen får den beste renten burde man heller anta er et unntak, og at renten sjelden gjelder. Derfor er det smarteste man kan gjøre i denne situasjonen å prøve å finne ut av den ene bankens gjennomsnittlige eller representative rente er. Her finner man ut historisk hva banken har gitt til andre i lignende situasjoner. Ut ifra dette kan man regne seg til hva man sannsynligvis får. Sjekk ut sider som Billige Forbrukslån for mer informasjon om hvordan få lån med lav rente.

Vurder refinansieringslån

Det finnes mange nordmenn som har tatt opp mange små forbrukslån i mange forskjellige banker. Dette kan være veldig kostbart for hver enkelt. Det som kan være løsningen på dette er det som kalles refinansieringslån. Dette betyr at man tar mange små lån og legger dem inn i ett stort lån. Fordelen med dette er at man kan oppnå en lavere rente på et samlet stort lån enn mange små lån med forskjellige banker.

Refinansieringslån finnes i mange forskjellige banker. Det er ofte veldig lurt å gå til forskjellige banker når man skal ta opp lån. Dette kan ofte lønne seg. I tilfellet med refinansieringslån er situasjonen den at om man har lån fra før, eller kommer til å ta opp flere mindre forbrukslån, er det mest nyttige tipset at man burde bake alt lånet inn i ett stort lån. Dette er ønskelig hos de fleste banker, og her er det mye å spare.

Å lage et budsjett før man går til banken

Mange nordmenn har i dag veldig liten oversikt over egen økonomi. Kanskje bruker man mye penger på lunsj hver dag som man egentlig kunne brukt på å nedbetale lånet. Et av de smarteste grepene man kan gjøre før man tar opp lån er ofte å lage et budsjett over personlig økonomi. På denne måten kan man få komplett oversikt over hvor mye man har til overs når man skal betale tilbake lånet.

Å lage et personlig budsjett er heller ingen enkel greie. Her finnes det mange usikkerhetsmomenter som man ikke helt har oversikt over i egen økonomi. Kort sagt er det personlige budsjettet en nøkkel til en trygg opplevelse av å ta opp et lån. Da vet man at man kan klare å betale tilbake uten å slite økonomisk. Ikke alle synes det er like lett å sette opp et budsjett, så her finnes det hjelp å få. SIFOs kalkulator anbefales.

Alle kan forbedre sin kredittscore

  • Mange vurderes basert på gammel informasjon
  • Kontakt gjerne banken ved lønnsøkning eller lignende

Når bankene vurderer hver enkelt kunde går de ut ifra en kredittscore. Selskaper rangerer kunder etter en score og har man en bra score får man lavere rente enn om man har en dårlig score. Problemet er at selskapene vurderer ofte kunder ut fra gammel informasjon. Her kan man hente seg inn noen poeng ved å legge ved oppdatert og siste informasjon om ens egen lønn, nedbetalt kredittkortregning og kanskje en gammel inkassosak. Bedre kredittscore gir lavere rente!

Related Post